dimecres, 12 de novembre del 2008

Ni fàcil ni difícil


Ni fàcil ni difícil. Lagartofernández, Dani; Piper, Marian (guió i direcció) . Somni de Mico Produccions. 2008.
Un documental per sensibilitzar sobre la realitat dels immigrants.

Ni fàcil ni difícil no és només una pel·lícula: és un projecte de sensibilització. Es tracta d'un documental-ficció de 45 minuts, rodat en català i adreçat principalment als estudiants de secundària. La pel·lícula es completa amb material didàctic per poder treballar a l'aula i s'inscriu en un projecte educatiu europeu de xarxes, Comenius-3.
Així, per desenvolupar a l'aula, s'han elaborat unes fitxes pedagògiques amb dinàmiques de treball a partir de situacions concretes de la pel·lícula, rodada a Girona, una de les províncies amb més estrangers de l'Estat espanyol.
Una de les particularitats del projecte és que els protagonistes principals de la pel·lícula són actors no professionals, voluntaris seleccionats en instituts de la zona. La història de ficció que viuran s'entrellaça amb històries reals de gent arribada de l'estranger.
Aicha i Jordi
El fil argumental de Ni fàcil, ni difícil se centra en la història d'amor entre l'Aicha (una noia magrebina que vesteix el hijab, el mocador islàmic) i el Jordi. A partir d'aquesta història, s'aniran entrecreuant les vides de Nora, colombiana, Ansoura, de Mauritània, i Mostafá, del Marroc, pertanyents a alguns dels principals col·lectius d'immigrants en les comarques de Girona. El nexe d'unió de totes les històries és un locutori, propietat de Mostafà.
Somni de Mico i els autors del documental-ficció han volgut anar més enllà del que suposen els processos de la immigració i han buscat conduir les històries a un nivell emocional molt proper a l'espectador.
D'aquesta manera, la pel·lícula es mou sempre en aquest plànol proper a l'espectador per llançar una sèrie d'interrogants, preguntes obertes perquè sigui el mateix espectador qui les resolgui.

"Volíem demostrar que els conflictes, problemes o situacions quotidianes derivades de la immigració no són ni fàcils ni difícils a priori. Factors com el coratge o la determinació poden ser els ingredients més importants per afrontar les dificultats i superar-les". Marc Planagumà, de la productora Somni de Mico, responsable del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada