divendres, 14 de novembre del 2008

Diverllengua


Amb motiu de l'Any Internacional de les Llengües, la secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha estrenat el joc en línia "Diverllengua", un joc interactiu de preguntes i respostes sobre les situacions en què els catalanoparlants es troben en el seu dia a dia, i les seves reaccions. El joc, realitzat en Flash, "destaca la importància del català com a llengua moderna" i parla també del multilingüisme com a fet comú arreu del món.

Diverllengua és interactiu i consta d'un seguit de preguntes i respostes en el que hi poden participar fins a tres persones alhora, i que consisteix a contestar preguntes sobre situacions de diversitat de llengües en què es formula la pregunta i es tria una de les tres opcions proposades (format de resposta múltiple). Tant si la resposta es correcta com incorrecta, s'explica el perquè i es dóna informació complementària del tema sobre el qual s'està preguntant. Al final del joc, es pot accedir a un resum dels continguts més destacats que s'han anat explicant durant l'evolució del joc. La durada del joc són cinc minuts, i es planteja com a un joc competitiu, i en cas de jugar tot sol es competeix contra la màquina. El joc permet la participació repetida dels jugadors sense haver de passar les mateixes proves.

El joc "subratlla la universalitat d'ús del català, una llengua que no és només vehicle de comunicació amb l'administració o els centres d'ensenyament, sinó que és instrument de qualsevol activitat humana i, en aquest cas concret, del joc, tant si és al carrer, com al pati o a Internet".

Clica en aquest enllaç i comença a jugar: http://www.gencat.cat/llengua/diverllengua/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada