dilluns, 20 d’octubre del 2008

Més enllaços destacats

A més dels enllaços destacats en el missatge del 9 d'octubre, us en volem comentar d'altres que hem anat afegint posteriorment:

De l'apartat Les Tic a les aules d'acollida, volem fer referència al Diccionari multilingüe per a nens de Logos, que ofereix la traducció de paraules i expressions molt usuals a diversos idiomes, així com també el Teclat multilingüe de Lexilegos, que permet escriure amb un teclat normal utilitzant els botons de la pantalla per a caràcters especials. De gran utilitat per als alumnes nouvinguts perquè els permet superar l'inconvenient de trobar-se al davant un teclat d'ordinador probablement molt diferent del que trobarien en el seu país. Una vegada escrit el text el poden traspassar a qualsevol tractament de textos (Open Office o Word).
D'altra banda, i en aquest mateix apartat, també volem esmentar l'enllaç Aprenem a llegir i escriure en xarxa, un lloc web d'ajuda a l'alfabetització.

De l'apartat Altres recursos àudiovisuals, volem citar el Karaoke, elaborat per un grup de treball del Projecte Espurn@, on hi trobareu diverses cançons de grups catalans, com "Tens un amic" de Gossos o "Camins" del grup Sopa de Cabra, amb la corresponent traducció a diverses llengües. També destacam els vídeos del programa Notòpic que mostren la vida, les preocupacions i les opinions de joves immigrants que fa anys que resideixen a Catalunya.

A les Webs de les Pitiüses, hi hem afegit les webs de diversos IES, així com l'enllaç al Camp d'aprenentatge de sa Cala, on podreu veure les activitats educatives que s'hi duen a terme.

En Altres enllaços, destacam especialment la web Formació bàsica de persones adultes amb recursos per a l'afabetització en català i en castellà. També és molt interessant el Projecte Espurn@ que neix a Catalunya amb la intenció de facilitar l'assoliment de les competències bàsiques i la plena integració de dos col·lectius especialment fràgils: el d'aules obertes dels IES (secundària) i el dels nouvinguts (educació primària, secundària i escola d'adults).

Pel que fa als Blocs, volem fer esment del bloc de l'aula d'acollida Llagostera, fet pels mateixos alumnes de l'aula, i també del bloc de Contes del món.

I finalment, a l'apartat Vídeojocs en línia, podeu entretenir-vos, practicar l'anglès i alhora desfer alguns prejudicis sobre la immigració amb el joc Kick a migrant ("Xuta un immigrant").


"La tolerància, concessió feta pel poderós segur de si mateix, tan sols és la primera passa cap al reconeixement de l'altre; cal fer més passes en el camí de l'amor a les diferències." (Albert Jacquard, Elogio de la diferencia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada