divendres, 31 d’octubre del 2008

Educar en la diversitat



L'Associació Sociocultural Punt d'Intercanvi treballa en l'elaboració de llibres de text bilingües, en català i en la llengua d'origen dels alumnes immigrants. L'espai "Tot un món" mostra com funciona el projecte Educar en la Diversitat.
Montse Torres, coordinadora de Punt d'Intercanvi, explica que aquest projecte va néixer per la necessitat personal que tenien d'ensenyar a la seva filla tant la llengua paterna, l'àrab, com la materna, el català. En veure que al mercat no hi havia el que buscaven, van començar a fer les seves pròpies fitxes.
El projecte Educar en la Diversitat pretén igualar les condicions d'aprenentatge dels alumnes i integrar els nouvinguts a l'escola mitjançant un llibre que segueix el mateix currículum, que té tota la terminologia que apareix en el llibre de text dels altres companys i que és en català, però també en la seva pròpia llengua. Segons la Montse, tenir el referent de la seva llengua els facilita l'aprenentatge del català i la comprensió dels continguts. De moment, aquest projecte és únic a Europa.

Associació sòciocultural Punt d'Intercanvi
http://www.puntintercanvi.fortuny.ws/catala/index.htm

"Les identitats culturals no s'han de descobrir, sinó que interactuen i s'han d'inventar des de la pluralitat i el respecte perquè constituïm una sola humanitat." (Declaració Universal de les Identitats Culturals, UNESCO 2001)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada