diumenge, 1 de maig del 2011

El continent africà

Imatge espurna


El pròxim 25 de maig es commemora el Dia d'Àfrica i aquest mes el Projecte Espurn@ ens proposa estudiar el continent africà. Un continent molt ric en recursos naturals, però pràcticament tots explotats per occident. Podreu estudiar, entre d'altres aspectes, quins són aquests recursos, l'art... i ens convida des dels diferents portals a reflexionar i debatre sobre la vida a l'Àfrica.
Al Kampus proposen, entre altres activitats, aquesta fitxa per fer:
  • Podreu conèixer personatges com Mama Àfrica, marginada durant molts anys pel règim racista sud-africà, sempre compromesa amb la lluita pels drets civils i contra el racisme, o Mefe, una rapera de Guinea Equatorial.
  • WebQuest basada en el llibre De Nador a Vic de Laila Karrouch.
  • Ets capaç de completar correctament tot el mapa d'Àfrica i demostrar que no és un continent oblidat?
Prova-ho amb aquest joc: http://www.justiciaipau.org/africa.swf 

Al portal Kitxalla hi trobareu la mini-webquest: Àfrica

A més de les activitats relacionades amb el continent africà, al portal Kalidascopi ens proposen aquesta Cacera de Tresor que ens fa pensar sobre què es fa amb les sobres del menjar dels restaurants de menjar ràpid ("fast food"): Cacera Chicken 

També ens proposen reflexionar mitjançant dites com aquesta: “Em queixava perquè no podia comprar-me sabates, fins que vaig conèixer a un home que no tenia peus” (Proverbi Àrab)

Entreu als diferents portals i doneu-hi un cop d'ull, segur que trobareu alguna proposta interessant per portar a l'aula. 

Més recursos sobre el continent africà en aquests enllaços:
http://caire-ef.blogspot.com/2009/05/dia-dafrica.html 
http://caire-ef.blogspot.com/2010/05/dia-dafrica.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada