dissabte, 23 de maig del 2009

Dia d'Àfrica

El Projecte Espurn@ ens recorda que aquest 25 de maig se celelebra el Dia d'Àfrica i els diferents portals han preparat activitats per conèixer la cultura d'aquest continent veí.
El Kampus proposa aquesta fitxa per aprendre on es troben els principals països del continent africà, investigar alguns trets dels seus animals més característics, llegir un conte africà i construir una figura tridimensional amb paper.


Si clicau sobre la imatge del mapa d'Àfrica podreu veure com veuen aquest continent més de cent fotògrafs d'arreu del món.















"A l’Àfrica la gent estima
més que odia, canta més que plora, balla més que es baralla, és feliç més que desgraciada i alegre més que trista. A l’Àfrica, continent ric més que pobre, la gent somriu i gaudeix de la vida. Sí, a l’Àfrica també llueix el sol."
(Himme de la Unió Africana, Cant dels Estats de l'Àfrica)

Miriam Makeba, coneguda com a Mama Àfrica, va ser la veu d'Àfrica a través de la música. Aquí teniu un vídeo on canta la seva cançó més coneguda: Pata pata.



Àfrica, la meva Àfrica és un recital, amb il·lustracions, de poesia africana. Consta de sis poemes els quals provenen de la tradició oral del Sudan, Gabon, Zimbabwe, Camerun, Nigèria i Moçambic, i de tres poemes d'autors contemporanis (Dennis Brutus, David Diop i Peter Abrahams). La poesia oral és un dels tresors desconeguts del continent africà. Les cançons de treball, de cacera, els cants que recorden els morts i les tonades infantils, ajuden, entretenen i eduquen alhora.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada