dimecres, 27 d’octubre del 2010

Recursos informàtics per a alumnes nouvinguts

En una escola actual, dinàmica i oberta als canvis no hi poden faltar eines d'ajuda amb suport informàtic. En una escola que s'implica, plena de projectes de futur i que educa en els valors, en la tolerància, en el respecte i en la integració aquestes eines permetran construir, difondre i compartir la tasca realitzada amb d'altres centres i professionals que treballen per assolir un objectiu comú: garantir una bona educació avui per aconseguir demà un món millor per a tots.

Aquesta webquest de Maria del Mar Lluelles Perera vol ajudar a aconseguir, d'una manera fàcil, ràpida i positiva, una plena integració dels alumnes nouvinguts donant a conèixer als educadors tota una sèrie de recursos informàtics que poden ajudar-los en la seva tasca diària.
Dibuix de nens immigrants
http://www.xtec.cat/~mlluelle/NOUVINGUTS/Proces.htm

Doneu-hi un cop d'ull. Hi trobareu diferents webs on es parla del pla d'acollida al centre; recursos per al professorat (programacions, orientacions en relació als àmbits curriculars, acció tutorial, materials per a l'alumnat d'incorporació tardana i jocs per treballar la llengua oral). Coneixereu materials que es poden utilitzar per tal que els alumnes nouvinguts s'identifiquin i coneguin ràpidament el centre i recursos per cobrir la necessitat més bàsica de comunicar-nos amb els nous alumnes (cursos de català en línia, diccionaris multilingües, traductors...), bibliografia i centres o associacions que ens poden donar suport en aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada