dijous, 28 d’octubre de 2010

ENS HA DEIXAT JOAN SOLÀ

Des del CAIRE-EF  volem retre-li un petit homenatge i us animam a conèixer més la seua obra, ja que fou un gran referent en la lingüística i també un gran divulgador de la llengua · L'any passat va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
El filòleg i lingüista, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009, Joan Solà, s'ha mort als setanta anys, víctima d'una llarga malaltia. Solà, vice-president del IEC, ha publicat més de quaranta llibres i ha dedicat tota la seva vida i la seva carrera acadèmcia a l'estudi i la divulgació de la llengua. El juny de l'any passat va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes que Òmnium Cultural atorga per reconèixer una persona que ha contribuït a la vida cultural  catalana. L'any passat va publicar el recull d'articles a Plantem cara (vegeu l'entrevista de VilaWeb TV) i aquest mes de juny va fer l'última classe a la universitat. La setmana passada va publicar l'últim article: "Adéu siau i moltes gràcies", a l'Avui.
Nascut a Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) el 1940, va estudiar Magisteri a Lleida i el 1965 va rebre el títol de Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, on va fer el doctorat en Filologia Catalana. Des del 1966 ensenyava Lingüística Catalana a la UB i a diverses institucions, com la UAB, l'Escola de Mestres Rosa Sensat, la Universitat d'Estiu de Prada, la Càtedra Ramon Llull de Mallorca, la URV i la Universitat de Girona. Va escriure una quarantena de llibres sobre llengua i va dur a terme una extensa tasca divulgativa als mitjans de comunicació.
"Adéu siau i moltes gràcies!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada