dijous, 10 de desembre del 2009

La Plataforma per la Llengua presenta dues exposicions amb les quals es vol fomentar el català com a eina de cohesió social

Les exposicions "Obre't en català!" i "El català? És chévere!" volen implicar tant els catalans com els nouvinguts per fomentar la llengua catalana com a eina de cohesió social.
*Clica sobre els títols per descarregar-les i veure'n els continguts.



"El català? És chévere!" va dirigida a la població nouvinguda i concretament a la població catalana d'origen llatinoamericà, i explica, de manera gràfica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana, inclou apunts sociolingüístics i mostra, finalment, els avantatges que obtenen els qui l'adopten.



"Obre't en català!" s'adreça a la societat d'acollida i remarca la necessitat de parlar en català amb les persones nouvingudes que no coneixen la llengua. Mostra l'oportunitat que ens ofereix la nova immigració per tal d'abandonar actituds acomplexades i pròpies d'un context de repressió i adoptar formes més inclusives i obertes per relacionar-nos, sense renunciar a la llengua catalana. L'hàbit de canviar la llengua amb les persones d'origen estranger, tot i ser molt comú entre els catalanoparlants, és força excepcional en altres comunitats comparables d'estats democràtics. Es tracta d'una conducta que impedeix a aquestes persones l'accés a la nostra comunitat lingüística, i en molts casos les condemna a portar l'etiqueta d'immigrants. L'objectiu d'aquestes dues exposicions és fer-nos reflexionar sobre la importància que té l'acollida lingüística en la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada