dimecres, 11 de febrer del 2009

El còmic, un bon recurs

Clica en aquest enllaç i et descarregaràs un catàleg de còmics en català: http://www.grupelsisards.cat/comic/

En aquest web podreu fer còmics amb les vostres imatges, dibuixos, les fotografies d’una sortida, etc: http://comiqs.com/

Llegeix aquesta bona pràctica del SES Josep Comas i Solà que volen compartir amb nosaltres: Descobreix el món del còmic
Webquest: Dins d'un còmic

Petit tutorial de com dibuixar manga amb el Paint del teu ordinador. Clica aquí.

Finalment, us recomanam aquests dos còmics per treballar el tema de la interculturalitat:

Còmic El Raval de Barcelona
Històries reals d'immigrants que trenquen tòpics.
La trama segueix la història de 4 nois/es del barri del Raval, de diferents procedències (Índia, Pakistan,Equador i Marroc), que ens expliquen les expectatives que tenien quan varen venir a Catalunya, així com les dificultats d'adaptació o el xoc cultural que tingueren, enfrontar-se a una nova llengua, una nova vida...
Les històries del còmic són reals i estan complementades amb informació sobre els protagonistes, documentació sobre la immigració, la integració, etc. així com propostes de reflexió.

Aquest còmic es complementa amb un CD multimèdia i musical. La part musical és un recopilatori anomenat "Històries d'anada i tornada" cançons de músics com Els Pets, Lluis Llach, Cheb Balowski, Obrint pas, La Portàtil FM, etc.


Els correus de la Samira
Text de Meritxell Margarit. Il·lustració de Ramon Galup. Editorial Mediterrània. Col·lecció “Tu què faries?”n. 10. Barcelona 2007

Còmic per treballar la interculturalitat. Porta una colla d’activitats relacionades amb la història de la Samira i uns enllaços per treballar aquest tema.

La Samira abandona el seu Marroc natal per venir a Catalunya on el seu pare té una botiga amb la qual es guanya bé la vida. D’altra banda, l’Andrea, una noia argentina que des de fa anys viu a Catalunya amb la seva família, ha de traslladar-se a viure a una altra ciutat perquè el pare hi ha trobat feina.
La casualitat farà que la Samira ocupi el lloc que ocupava l’Andrea a l’escola. Casualment també, es posaran en contacte mitjançant el correu electrònic i compartiran vivències i sentiments provocats per aquests canvis en les seves vides. Parlaran de les dificultats d’adaptació, de determinades reaccions contràries als forasters que han hagut de suportar... La història d’ambdues noies mostra també la diferència de costums entre uns països i altres.
Per descarregar-te aquest còmic clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada