dissabte, 10 de gener del 2009

Nous enllaços

A l'apartat Les Tics a les aules d'acollida, hi hem afegit l'enllaç amb la web Nous recursos Matemà-Tics, que recopila materials matemàtics i recursos que poden ser d'utilitat per treballar amb alumnat nouvingut.

A l'apartat Programacions, hi hem afegit el document Els sistemes educatius als països d'origen de l'alumnat immigrat.Una aproximació, de la Fundació Jaume Bofill. És important a l'hora de fer plans intensius de treball o adaptacions curriculars tenir en compte el sistema educatiu d'on provenen els nostres alumnes nouvinguts.

A l'apartat Altres recursos audiovisuals, hi hem afegit el reportatge Ciutat Vella CB. Aquest documental ens acosta a la realitat d’un equip de bàsquet de Barcelona format per joves de diverses procedències: el Pabú, dominicà, busca feina per ajudar la seva família; l'Hilario, fill de filipins, ha començat a estudiar a la Universitat, però no està segur d'encaixar-hi... L’audiovisual recull el testimoni d’aquests nois, que han trobat en l’esport un espai de convivència, però pretén fugir dels tòpics de la integració multicultural. El que prima és el treball en equip, i no tant la importància de l’origen dels jugadors. La diversitat de situacions personals es fonen en un esforç comú pel treball conjunt per afrontar els reptes de l’equip.

En Altres enllaços, hi trobareu l'enllaç amb el Centro Aragonés de Recursos para la Educación Intercultural – CAREI- que és un centre, creat pel Departamento de Educación, Cultura y Deporte del Govern d'Aragó, al servei de la comunitat educativa aragonesa per a tots els temes relacionats amb l'acollida i la integració de la població d'origen immigrant, en el context educatiu des de l'òptica de la interculturalitat.

També hi hem afegit l'enllaç amb el projecte PAULA, un servei adreçat al professorat i mestres, per facilitar la incorporació de l'educació per a la pau en el treball quotidià a les aules, des de qualsevol nivell educatiu i àrea curricular; un espai web amb multitud de recursos educatius per facilitar el treball sobre l'eix transversal de l'educació per a la pau i un espai de trobada entre el professorat interessat en introduir i potenciar l'àmbit de l'educació per a la pau en les aules. Un dels temes que es treballa és el de les migracions, fent una aproximació a aquest fenomen d'abast mundial, que transforma tant les societats d'arribada com les de sortida.

En els Blocs destacats, hi hem afegit el Bloc de català de 1r i 2n d'ESO de l'IES sa Colomina i el Taller de llengua, ambdós impulsats per la professora de l'IES sa Colomina Isabel Signes, i també El món en un bloc que realitzen els alumnes de l'aula d'acollida de l'IES Isidor Macabich.

I si voleu saber com es prepara un flaó eivissenc i fer amb els alumnes tot un seguit d'activitats relacionades amb la recepta, clicau sobre la imatge del flaó.

Hem afegit l'apartat Categories perquè pugueu buscar més facilment per temes missatges antics. A més, també podeu jugar a encertar la Vídeo-endevinalla o a resoldre el Trencaclosques sonor i escoltar fragments d'obres literàries de Pere Calders, Mercè Rodoreda o Miquel Martí i Pol, entre d'altres, en els Audiollibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada