dissabte, 4 d’octubre del 2008

Escoles diverses

El primer contacte dels alumnes nouvinguts amb l'escola són les aules d'acollida. El programa "Tot un món" hi dedica el capítol.

Martin Jordanov és de Bulgària i comparteix amb set alumnes més l'aula d'acollida del CEIP del Parc, al Prat de Llobregat. En aquesta aula, els alumnes aprenen a parlar, llegir i escriure en català i a saber-se desenvolupar en la societat on han de viure. A les escoles catalanes hi ha unes 600 aules com aquesta.

Magda Ortega, mestra de l'aula d'acollida del CEIP del Parc, explica que és molt important treballar l'autoestima, ja que es tracta d'alumnes que han hagut de deixar part de la família al seu país d'origen. També destaca que tot el centre escolar s'ha mobilitzat per acollir els nouvinguts.

Josep Vallcorba, subdirector general d'Ordenació i Innovació Pedagògica, explica que l'aula d'acollida vol donar resposta d'una manera integral a totes les necessitats de l'alumne i que, a mesura que està més situat, s'ha de fer el pas progressiu cap a l'aula ordinària.

La incorporació d'un gran nombre d'alumnes estrangers ha portat alguns problemes als centres escolars, que han hagut de modificar la seva manera de funcionar. Per Francisco Yebra, director del CEIP del Parc, les escoles han hagut de fer front a la falta de recursos materials, fet que ha comportat problemes, ja que els mestres han de poder atendre la diversitat a l'aula i ha calgut sensibilitzar les famílies sobre el fet que l'arribada de nous alumnes no significa cap pèrdua per a l'educació dels seus fills.

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=24153&p_alg=acollida%20ling%FC%EDstica
(Per poder veure el vídeo heu de tenir instal·lat el Real Player)

"L'acollida és un procés lent i progressiu en el qual hi intervenen recursos i agents múltiples."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada