dimarts, 10 de maig del 2011

treballem la literatura catalana amb alumnat nouvingut a l'aula ordinària des d'una perspectiva multicultural

La finalitat d’aquest projecte de Montserrat Cornelles i Pujol és poder oferir als professors de Llengua i Literatura Catalanes materials apropiats per als alumnes nouvinguts de 3r i 4t d’ESO quan es treballa la part del currículum corresponent a la Història de la Literatura, de manera que aquests alumnes sentin que s’ha adaptat un material a les seves circumstàncies personals però que van seguint els mateixos continguts que adquireixen els seus companys.
Naturalment, aquests materials podran ser utilitzats també a l’aula d’acollida amb alumnes que ja hagin adquirit un mínim grau de competència lingüística. Podran ser útils, també, en el cas d’haver d’adaptar el currículum (ACI) per a alumnes que presenten dificultats d’aprenentatge.
La segona part de cadascuna de les Unitats Didàctiques està dedicada a la Multiculturalitat i està concebuda per a ser treballada amb tot el grup-classe.
http://www.xtec.es/sgfp/llicencies/200809/memories/1945m.pdf



Aquests blocs també us poden ser útils per treballar la literatura catalana:
Viu la literatura catalana
Les Tic a l'aula: literatura catalana

1 comentari:

  1. Benvolguts, benvolgudes,
    D'acord amb l'entrada transcric la notícia que el suplement d'ensenyament L'Aula del Diari de Girona del dimarts 3 de maig va publicar ja que crec que és d'interès per tota la comunitat educativa.

    L’institut Vicens Vives incorpora llibres de lectura fàcil pensant en l’aula d’acollida.

    L’institut Jaume Vicens Vives disposa de dos lots de novel·les de lectura fàcil escrits per la gironina Núria Martí Constans, uns llibres que tenen com a objectiu facilitar la lectura en català a l’alumnat de l’aula d’acollida. El material de lectura fàcil inclou llibres, documents i pàgines webs, entre d’altres, elaborats amb una cura especial perquè els puguin llegir i entendre persones que presenten dificultats lectores.

    Des de l’abril, l’institut Jaume Vicens Vives compta amb l’obra guanyadora del primer Premi de Lectura Fàcil que CCOO va convocar l’any passat, titulat Les mateixes estrelles (PAMSA 2010); i Trampa de Foc (La Mar de Fàcil, 2011) que es va presentà divendres dia 6 de maig a la Llibreria 22 de Girona.

    Cordialment,

    Jordi

    ResponElimina