diumenge, 8 de maig del 2011

9 de maig, Dia d'Europa: Material didàctic

La Diada d’Europa és commemora el dia 9 de maig en record a la declaració realitzada per l’aleshores Ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA).
La data fou establerta pel Consell de la Unió Europea en el Consell Europeu, realitzat els dies 28 i 29 de juny a la ciutat italiana de Milà, l’any en el qual es commemorava el centenari del naixement de Robert Schuman, que juntament amb Jean Monnet, Konrad Adenauer i Alcide De Gasperi són considerats els pares de l’Europa Comunitària.
El 9 de maig s’ha convertit en el símbol europeu que, juntament amb l’euro, la bandera europea i l’himne europeu, identifiquen l’entitat política de la Unió Europea.
(Informació extreta del Portal de l'educació intercultural, Aulaintercultural)

MATERIALS PER TREBALLAR A L’AULA (Tríptic)
  Europa a l’escola. Material didàctic per a secundària  

Europa en 6 paraules Cartell editat pel Departament d’Educació i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.  
Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea



Comissió europea: la EU a Catalunya i les Illes Balears

El català a Europa

El català és reconegut com a llengua de comunicació amb els ciutadans per les principals institucions i organismes de la Unió Europea. Això vol dir que qualsevol ciutadà pot adreçar-se en català, per escrit, a la Comissió Europea, al Parlament Europeu, al Consell, al Defensor del Poble Europeu o al Comitè de les Regions, i que té dret a rebre una resposta en la seva llengua. També es tradueixen al català algunes publicacions i documents oficials de la UE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada