diumenge, 17 d’abril de 2011

Menjars típics de Setmana Santa

A Eivissa són típics el cuinat i el flaó. Aquí en teniu una imatge i la recepta:
Cuinat eivissenc: http://ca.wikipedia.org/wiki/Cuinat
Podeu trobar més informació a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera: http://www.eeif.es/  
 
Flaó eivissenc, recepta i activitats: http://www.illesbalearsqualitat.cat/ibqfront/ObtenirDocument?idDocument=Flao_Eivissa_sessio_practica.pdf&dir=documents



La Cynthia i la Mariela Sànchez, alumnes paraguaianes de l'aula d'acollida de l'IES Isidor Macabich, ens van explicar que el plat típic per aquestes dates al Paraguai són les Chipas i la Cynthia ens va escriure la recepta. Aquí us la deixem:
CHIPAS
Menjar típic de Paraguai (Setmana Santa, també es pren per esmorzar amb el cocido o mate)

Ingredients:

-         Midó
-         Farina de dacsa o blat de moro
-         Ous
-         Formatge
-         Llet
-         Sal
-         Oli
-         Anís
-         Mantega


Preparació:

1-Es posa la farina, la mantega i el midó en un bol i es mescla.
2-A la mescla es posa llet salada i es remena.
3-S’afegeixen els ous, el formatge, l’oli i l'anís i es remena fins que es forma una massa.
4-S’amassa bé i es fan formes rodones.
5-Es posa al forn fins que estiguin daurades.

Que vagi de gust! Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada