dimarts, 7 de setembre del 2010

Unitat didàctica 1r ESO Llengua catalana i literatura: El meu institut: la meva classe, l'entorn físic i l'entorn humà

Aquesta unitat didàctica va adreçada a l’alumnat de 1r d’ESO que s’incorpora per primera vegada al centre i té una competència baixa de llengua catalana, sobretot oral. Pretenem que des del començament els alumnes tenguin el català com a llengua vehicular dins del centre i, per tant, hem de fer possible des del primer dia de classe el treball envers les actituds positives cap a la diversitat lingüística i cap a l’ús de la llengua vehicular del centre, llengua d’ensenyament de la majoria d’assignatures i llengua objecte d’aprenentatge de l’assignatura de llengua i literatura catalanes, a la qual correspon aquesta unitat. Pretenem també que el català sigui l’element cohesionador entre parlants de diferents llengües per desvetllar en ells una actitud positiva envers la llengua d’Eivissa. Els hem de proporcionar eines bàsiques perquè des d’un primer moment ho puguin fer i per això partirem de la comunicació oral dins l’aula, de la seva pròpia diversitat lingüística i de l’ús de les llengües dins el centre.
           
Aquí teniu el Quadern de l'Alumne/a:
                                                              

Si estau interessats a disposar de la unitat didàctica completa, poseu-vos en contacte amb l'ESADI d'Eivissa: paireeivissa@gmail.com. Si la feu servir ens agradarà saber la valoració que en feu.
Unitat didàctica elaborada per Margalida Barceló i Anna Tur per al Curs de Postgrau  en Educació Plurilingüe (Setembre 2005)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada