dijous, 12 d’agost del 2010

Al votant de deu mil musulmans de les Pitiüses celebren el Ramadà

Centenars de musulmans residents a Eivissa van acudir ahir a les deu de la nit a resar a un col·legi de Vila, després de la primera jornada del Ramadà, el mes d'oració i abstinència que s'iniciava ahir a tot el món on es practica aquesta religió.

El Ramadà és un període que se celebra tots els anys i que dura 29 o 30 dies, depenent de la posició de la lluna. Durant aquest temps, els musulmans adults que no estiguin afectats de cap malaltia no poden prendre aliments ni beure cap beguda (ni tan sols aigua) ni mantenir relacions sexuals durant el temps en què preval la llum solar (des de les cinc del matí i vint minuts fins a les nou menys cinc del vespre). Durant la nit, en canvi, poden fer tot allò de què s'han d'abstenir durant el dia.
Abdelhak Diki, membre del Centre Islàmic d'Eivissa, assenyala que el Ramadà és «el mes més sagrat de l'any» per als practicants d'aquesta religió, atès que les mesures d'abstinència estan complementades amb altres obligacions religioses, com llegir l'Alcorà, donar almoina , visitar els malalts i fer tot tipus d'obres de caritat.
Pel que fa a les dificultats que tenen els practicants per mantenir l'abstinència, Diki assenyala que es fa especialment pesat quan el Ramadà coincideix a l'estiu, com ara, a causa de les hores d'intensa calor. No obstant això, ell va treballar ahir durant tota la jornada, sense cap dificultat. Aquesta etapa es repeteix cada any, sempre tretze dies abans que l'any anterior.
A la cita religiosa estan cridats entre 9.000 i 10.000 musulmans a les Pitiüses i al voltant de 70.000 musulmans practicants a les Balears, segons estimacions de Noureddine Belmedah, portaveu de la Lliga Musulmana de les Illes Balears. «Hi ha més musulmans del que es diu perquè generalment no es compten els fills dels immigrants ni els propis espanyols que professen aquesta religió, a més dels turistes que estaran per les illes en aquestes dates», va manifestar.
(Informació extreta Diario de Ibiza, 11 i 12 d'agost 2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada