diumenge, 20 de juny del 2010

Sota el vel

El programa de Televisió de Catalunya Entre Línies va dedicar un dels reportatge emesos el dimars 15 de juny a parlar del vel islàmic a les escoles.
Les diferents modalitats de vel islàmic, que cobreixen la dona parcialment o totalment, són objecte de debat en diferents plens municipals que es posicionen sobre el seu ús en les instal·lacions o vies públiques. Si ens centrem en el hijab i en l'àmbit docent, a falta d'una normativa clara respecte a aquesta qüestió, els centres escolars han optat per crear les seves pròpies normes en funció de la seva realitat i amb l'objectiu de preservar la convivència. Normalment, les escoles amb un grau més elevat d'immigració solen ser més permissives i, en el cas de la gimnàstica, aconsellen treure's el vel.
"Entre línies" ha volgut saber l'opinió de totes les parts implicades en aquests casos: des de les alumnes que duen el vel per convicció i que no se'l trauran mai fins a les que consideren que, si volen tenir més oportunitats laborals, l'hauran de deixar. També hi ha qui pensa que és un símbol de submissió de la dona o els que creuen que és una expressió de llibertat.
Clica sobre l'enllaç següent per veure el vídeo:
http://www.tv3.cat/videos/2968910

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada