diumenge, 21 de març del 2010

21 de març, Dia Internacional Contra el Racisme i la Xenofòbia

Imatge d'irre101 a Flickr
Avui és el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia. Aquí teniu uns enllaços amb recursos per treballar aquest tema a classe:
També aquests tres curtmetratges ens poden servir per reflexionar sobre aquest tema:

L'obertura d'un oratori musulmà en un edifici de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), per a la celebració del Ramadà a l'octubre de 2004, va desencadenar en un enfrontament amb tints d'intolerància entre els veïns de la ciutat i l'Ajuntament. "Mezquita no!" és un documental de diàleg i reflexió que analitza causes i conseqüències d'aquest conflicte a partir del testimoni de tots els seus protagonistes.
Clica aquí per veure el documental:
http://www.webislam.com/?idv=629


Un nord-americà es desperta un dia qualsevol i se’n va a treballar. La seva tasca setmanal consisteix a vigilar la frontera, que cap immigrant passi il·legalment arribant als Estats Units. Casualment, aquest dia una dona ho està fent. Ella, amb la intenció de buscar una vida millor per al seu nen (que duu en braços), es disposa a creuar la frontera i, per una mala coincidència, el nostre treballador i ella es troben cara a cara...
Clica aquí per veure aquest curtmetratge:
http://www.youtube.com/watch?v=mGzztc7-YLM

A girl like me: 12-16 anys

Director: Kiri Davis Duració: 8 min. Producció: 2005, USA

Un grup d'adolescents afroamericanes ens expliquen com viuen la imposició del model de bellesa associat al blanc i que rebutja l'ètnic, així com els seus sentiments davant del desconeixement dels seus orígens. Clica aquí per veure aquest curtmetratge en anglès:

http://video.google.com/videoplay?docid=1091431409617440489#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada