dilluns, 11 de gener del 2010

Vocabulari bàsic per matèries àrab – català. Aula Acollida IES La Serreta


مُفردات شائعَة اللغة و العلوم الطبيعية و العلوم الاجتماعية والرياضيات والتربية البدنية وتكنولوجيا و الموسيقى والفلسفة.


La idea de confegir o elaborar aquest diccionari àrab –català ha estat motivada per l’arribada, des de fa temps, d’alumnat procedent del món àrab als instituts del nostre país d’acollida. En un principi , es va encetar, només, amb un recull de frases de supervivència; però de mica en mica hem anat ampliant aquest recull amb tot un seguit de vocabulari per matèries: Català, Socials, Experimentals, Matemàtiques, Tecnologia, Educació física. Encara, tanmateix, és un esborrany que caldrà- per descomptat- esmenar , però pot servir perquè els especialistes de les diverses matèries del nostre IES puguin afegir aquells continguts que considerin adients perquè l’alumnat àrab nouvingut tingui a l’abast una mena de “guia” que els permeti de treballar la majoria de matèries que conformen el currículum. També estem en negociacions amb alguna editorial que estaria- no ens fem pas il·lusions- interessada a publicar aquesta tasca. Caldria, al capdavall, donar cara i ulls a aquest “vocabulari”: ordenar-lo, actualitzar-lo amb fotos, gràfics, dibuixos, a partir de les necessitats de cada matèria i si es pogués, afegir suport de veu perquè fos més interactiu.
Sabem que tot plegat és picar massa alt, que és una tasca que necessitarà temps i comportarà treballar plegats, però pensem que pot ser una bona eina de treball que, si es du a terme, ajudarà una mica el nostre alumnat i alhora els demanarà més implicació en el seu aprenentatge.
Demanem a tothom esmenes, suggeriments, idees, suport visual que pugui enriquir aquest vocabulari amb l'objectiu d'ajudar el nostre alumnat i que també s'hi impliqui en el seu aprenentatge.
Comptat i debatut, podreu veure l’esborrany si feu clic a l’enllaç següent:
http://iesserreta.xtec.cat/moodle/file.php/39/JosepGregori/VOCABULARIS/VOCABULARI_ARAB.pdf

1 comentari:

  1. Benvolgudes i benvolguts,
    Moltes gràcies per publicar el nostre vocabulari!
    Esperem rebre'n suggeriments per tal d'enriquir-lo de mica en mica1
    Ens agrada molt la vostra tasca
    Josep Gregori
    Aula acollida IES la Serreta de Rubí.

    Estaria bé fer una trobada per donar-lo a conèixer en unes jornades que organitzeu!
    Salut i endavant!

    ResponElimina