
A les illes, les tradicions de tipus religiós, les misses i les pregàries, es complementen amb d'altres més alegres com són el costum d'obsequiar els infants amb rosaris fets de dolços i fruites confitades, i les postres típiques d'aquestes dates: els bunyols a Mallorca i Menorca, i els panellets de pinyons a Eivissa i Formentera.
Segons les nostres tradicions eivissenques, les festes d’hivern s’inicien amb la celebració de la festa dedicada als difunts els dos primers dies de novembre, amb la trencada de pinyons, menjar magranes i panellets la tarda de Tots Sants, acabada la qual no s’ha de retirar res del que hi ha damunt la taula, sinó que es deixa la taula parada i un llumet d’oli encès tota la nit per tal que les animetes dels difunts familiars visitin la casa i puguin compartir el menjar de festa.
Al bloc de l'APREP (http://apreprecursos.blogspot.com/) hi trobareu més recursos per treballar aquesta festivitat i les tradicions relacionades.
Segons les nostres tradicions eivissenques, les festes d’hivern s’inicien amb la celebració de la festa dedicada als difunts els dos primers dies de novembre, amb la trencada de pinyons, menjar magranes i panellets la tarda de Tots Sants, acabada la qual no s’ha de retirar res del que hi ha damunt la taula, sinó que es deixa la taula parada i un llumet d’oli encès tota la nit per tal que les animetes dels difunts familiars visitin la casa i puguin compartir el menjar de festa.
Al bloc de l'APREP (http://apreprecursos.blogspot.com/) hi trobareu més recursos per treballar aquesta festivitat i les tradicions relacionades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada