diumenge, 13 de setembre del 2009

Començar de nou

Reportatge sobre l'experiència de nous alumnes arribats als instituts. Es va fer seguint durant tot un any el primer curs d'un grup d'alumnes immigrants en un institut de Sant Pere de Ribes.
La fisonomia de les aules és un dels llocs privilegiats des d'on es poden observar els canvis en la nostra societat. El percentatge d'alumnes immigrants cada cop és més elevat. Aquest reportatge del programa "30 minuts" ens acosta a aquests canvis.
Per a tots aquests nens i nenes deixar els seus països i començar de nou en un altre país representa un canvi molt fort en la seva vida. Com se senten? Com els reben els companys? Enyoren els seus països? Aconsegueixen integrar-se? Obtenen bons resultats a l'escola?
D'altra banda, els professors tenen el repte d'intentar que els alumnes nouvinguts segueixin les classes sense que se'n ressenti la resta de la classe. I amb la dificultat afegida que en qualsevol moment del curs hi pot haver noves incorporacions.
Les càmeres de "30 minuts" van seguir durant tot un curs diferents alumnes nouvinguts que van començar a estudiar a l'institut Can Puig de Sant Pere de Ribes. Entre els protagonistes del reportatge hi ha l'Àlex, un nen de Bolívia; la Constanza, que va arribar de l'Argentina; el Brahim, que és del Marroc, i la Lena, una noia d'Ucraïna.
Per veure el reportatge clica Aquí o sobre la imatge.

Començar de nou, vídeoclip cançó del grup Els Convidats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada