dissabte, 1 d’agost del 2009

Posada en marxa del Pla d’Acollida

L’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa el Pla d’Acollida, un pla innovador a les Pitiüses que contempla l’atenció integral dels nouvinguts. El Pla d’acollida s’anomena “Benvingut a Eivissa” i consta d’un material de nova edició que s’entrega a les persones nouvingudes, així com d'un itinerari d’acollida per fer més fàcil la integració a la ciutat. El programa també inclou l’accés al coneixement de la llengua catalana a través del programa “Parlam”. L’objectiu de l’Ajuntament és que tots els ciutadans, independentment del seu origen, puguin accedir als serveis que ofereix l’Ajuntament i s’integrin en la societat.

Per aquest pla s’ha preparat un material de benvinguda especial amb el següent contingut: una guia pràctica del municipi, una guia dels serveis socials de l’Ajuntament, un mapa del municipi amb els serveis principals, un bloc de notes i un bolígraf.
A més del material de benvinguda, el Pla d’Acollida s’estructura a través de tres sessions d’acollida d’una hora de durada i vint hores de classes de català. Durant les sessions d’acollida s’informa els nouvinguts sobre l’entorn educatiu, laboral i sanitari; habitatge, drets i participació ciutadana i el fet cultural.
Les persones que completin aquest recorregut obtindran un diploma acreditatiu. El primer grup del Pla d’Acollida començà el dia 2 de juny.

El municipi d’Eivissa té una fortíssima densitat de població. De fet, és la més alta de Balears i una de les més altes de tot el país: superam els 4.000 habitants per kilòmetre quadrat i això tenint en compte que una part important del municipi és zona protegida i, per tant, no té habitants. Un 25 per cent de la nostra població és estrangera i un 14 per cent del total de la nostra població són ciutadans de procedència extracomunitària. Finalment, destacar que el gran flux migratori s’ha produït en dates molt recents: hem passat de 1.750 estrangers registrats l’any 2000 a 11.604 estrangers l’any 2008.

A començaments d’aquesta dècada va néixer el projecte d’atenció als immigrants i ara s’amplia per convertir-se en una feina coordinada i integral que afecta totes les regidories de l’Ajuntament per facilitar l’accés igualitari als recursos i afavorir l’apropament entre totes les comunitats que conformen el teixit social de la ciutat.
El regidor de Benestar Social, Enrique Sánchez, ha ressaltat la importància de l’empadronament del nouvingut com a porta per aconseguir els mateixos drets i deures que qualsevol altre ciutadà. A través de l’empadronament del nouvingut, sense importar el seu origen, se li obren portes a uns serveis i ferramentes dirigides a la població global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada