divendres, 19 de juny del 2009

Veu Pròpia

PRESENTACIÓ A EIVISSA DE L’ASSOCIACIÓ VEU PRÒPIA

L’Ateneu Popular d’Eivissa, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa, ha organitzat dues xerrades-col·loqui amb membres de l’associació Veu Pròpia, per tal de donar a conèixer aquesta entitat a Eivissa. Veu Pròpia és una associació amb seus a Barcelona, Terrassa, València, etc, que té entre els seus objectius:

a) Ser una plataforma d’expressió dels nous parlants, és a dir, d’aquelles persones que no tenen el català com a llengua materna però l’han adoptat com a llengua habitual.

b) Donar suport a les persones que estan adoptant el català o s’ho estan plantejant, i proporcionar-los un primer àmbit social d’ús de la llengua.

c) Fer campanya a favor de la nostra llengua i cultura des del punt de vista dels nous parlants.

La tasca que realitza aquesta associació en el camp de la normalització lingüística ens ha semblat prou interessant, a més d’oferir el punt de vista de les persones que no tenen el català com a llengua materna i s’han decidit a adoptar-la.

Veu Pròpia és una associació que també denuncia la demagògia existent entorn de la suposada divisió entre castellanoparlants i catalanoparlants, que està preocupada per la disminució de l’ús públic de la llengua catalana.

DISSABTE 20 DE JUNY

21:00h a la biblioteca/local de l’AAVV de Figueretes. Carrer de Navarra, 26

DIUMENGE 21 DE JUNY

20:00h al Casal de Dones d’Eivissa. Carrer Fra Vicent Nicolau, 9 baixos

ORGANITZA: ATENEU POPULAR D'EIVISSA

COL·LABORA: AJUNTAMENT D'EIVISSA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada