dimecres, 29 d’abril del 2009

Lectures recomanades

Ens entenem! Sis obres de teatre de petit format. R. Bonmatí, Q. Canals, D. Collell, M. Maure, A. Rodríguez, X. Vernetta. Eumo Editorial.
Fer teatre és una de les activitats més completes que hi ha per treballar la llengua oral, alhora que desenvolupa la capacitat d'expressió i de comunicació. I aquest és l'objectiu del present volum, que conté sis peces o guions teatrals, escrits expressament per ampliar les possibilitats d'aprenentatge de la llengua als alumnes nouvinguts de les aules d'acollida i per facilitar-los la relació interpersonal a dins del grup i amb l'entorn escolar.
Les obres han estat escrites amb una cura especial per persones del món del teatre, de l'ensenyament o de les dues activitats alhora, coneixedores del públic al qual s'adrecen i reconegudes també per la seva tasca.

Accents
Berenguer, Dolors; Falgàs, Margarida; Folch, Anna; Gras, Josep; Julià, Alegria; Maure, Mercè; Sabater, Dolors; Salamó, Joan; Vives, Josep; [text]; Rodríguez, Esther; [il·lustracions]
Castellnou, 2006.
Recull de narracions breus que pretén facilitar l'aprenentatge de la llengua catalana a aquells nois i noies adolescents que, o bé s'han incorporat fa poc al nostre sistema educatiu, o bé requereixen d'un nivell més adaptat de lectura. Els autors de les narracions són professionals de l'educació amb llarga experiència en l'ensenyament de segones llengües. El protagonista de cada narració acostuma a ser un noi o noia de la mateixa edat que els possibles lectors, amb la intenció d'acostar el model de la llengua a la realitat immediata de l'alumnat. En moltes de les narracions hi apareix, també, la definició de mots o expressions pròpies de més difícil comprensió. Conté CD.

El Departament d'Educació i Universitats de la Generalitat i Castellnou Edicions publiquen conjuntament Mosaic un llibre destinat als alumnes nouvinguts. Un recull de textos molt heterogenis que neix amb la voluntat de diversificar les activitats didàctiques relacionades amb la lectura tot treballant, en un llenguatge accessible als nous lectors, textos de diferents característiques. Així, per exemple hi trobem, entre d'altres, un diàleg, un horòscop, una predicció del temps o un poema. Tots els escrits s'han adaptat tant en el contingut com en la forma per tal que els aprenents puguin desenvolupar les seves competències comunicatives en contextos propers a la vida real. Conté CD.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada