dimarts, 10 de març del 2009

Jornada Acollida i Llengua

El passat 9 de març es va celebrar a la UIB d'Eivissa la Jornada Acollida i Llengua, organitzada pel Servei d'Atenció a la Diversitat i el Servei d'Ensenyament del Català, i adreçada a equips directius, coordinadors lingüístics, tutors d'aula d'acollida i professorat en general de 3r cicle de Primària i Secundària.
Els objectius d'aquesta jornada eren valorar l'ús de la llengua catalana com a llengua vehicular i d'aprenentatge, conèixer experiències de dinamització de la llengua catalana i d'acollida, conèixer la normativa vigent i reflexionar sobre mesures organitzatives i d'atenció a l'alumnat nouvingut.
La ponència inaugural "L'ús professional de la llengua, factor de qualitat" va anar a càrrec del Sr. Miquel Sbert, cap del Departament d'Inspecció Educativa.
També vam comptar amb la presència de Pere Mayans, cap de Servei d'Immersió i Ús de la Llengua de Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que en la seva ponència ens parlà de "El Català, llengua d'acollida i cohesió" i d'Isidor Marí, director dels Estudis d'Humanitats i Filologia de la UOC, que parlà d'"Educació, societat i interculturalitat".
A la tarda es van explicar diferents experiències dutes a terme a centres d'Eivissa: Padrins lingüístics (IES Sant Agustí), Introducció de la cultura popular eivissenca (IES sa Blanca Dona) , Correllengua (IES Xarc), Gimcana lingüística (IES Santa Maria) i Atenció a la diversitat (CP Santa Gertrudis).
La Jornada va concloure amb una taula rodona amb el títol "La llengua pròpia en el context de la complexitat educativa".
La Jornada va comptar amb un gran nombre de participants i esperam que en general es complissin les seves expectatives.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada