diumenge, 15 de febrer del 2009

Rudy ensenya català a la NBA

Rudy Fernàndez, exjugador del DKV Joventut de Badalona i actual jugador dels Portland Trail Blazers, dóna classes de català als seus seguidors des del vídeomarcador del pavelló de Portland. En unes imatges gravades des de la graderia per la seva germana, la també jugadora Marta Fernández, i emeses per TV3, es veu com Rudy, vestit de professor, ensenya els seus aficionats.
Malgrat que al vídeomarcador surt la bandera espanyola i la frase "Instructor Fernández", fet que fa pensar que les 'lliçons' són d'espanyol, l'aler es dirigeix a la graderia i els ensenya que la paraula "slam dunk" s'ha de traduir com "esmaixada". Per tant, la lliçó és de català. "Aquesta nit, la lliçó és: "slam dunk", diu Rudy, abans de demanar els seguidors "repetiu amb mi: esmaixada". La graderia, tots a una, han repetit la paraula en català. I per dues vegades, ja que el jugador no s'ha quedat satisfet amb com ho han fet a la primera. Ho podeu veure si clicau en aquest enllaç:
http://www.e-noticies.tv/actualitat/canal-actualitat/rudy-dona-classes-de-catala-a-la-nba-3793.html
En Rudy Fernàndez no només ensenya a dir la paraula "esmaixada" als americans, sinó que també la practica a la perfecció, per això ha estat triat el primer europeu en participar en el concurs d'esmaixades. En aquest vídeo ho podeu comprovar:http://www.youtube.com/watch?v=BbS2RKXPhlA

Si als vostres alumnes els agrada el bàsquet potser és un bon recurs veure la sèrie "Slam Dunk, la gran esmaixada", un anime del conegut dibuixant de còmics Inoue Takehiko. Aquest anime dedicat al món del bàsquet es va convertir en una sèrie mítica al Japó i a tots els països on s'ha emès.
S'hi tracten temes com la superació personal, l'amistat, la lluita en equip... El protagonista d'aquesta sèrie és en Hanamichi Sakuragi, un estudiant rebel que ha sofert una llarga cadena de decepcions amoroses per culpa de no poder jugar en l'equip de bàsquet de l'institut. Aquest seguit de carbasses amoroses ha provocat que en Hanamichi tingui una mena de trauma amb tot el que té a veure amb el bàsquet. Però tot canviarà el dia que en Hanamichi conegui la Haruko; a partir d'aleshores, en Hanamichi es convertirà en tot un esportista i en el líder de l'equip de bàsquet del seu institut, el Shohoku.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada