dissabte, 20 de setembre del 2008

El voluntariat lingüístic: compartim converses


El voluntariat lingüístic és una pràctica que s'està duent a terme amb bons resultats a diferents instituts de secundària.

En aquest enllaç se'ns explica l'experiència de l'IES Berenguer d'Anoia de Mallorca: http://www.iesberenguer.net/activitats/voluntariat.htm

"Compartim converses" és una experiència que es duu a terme en els dos instituts públics de secundària d'Esparreguera (IES El Cairat i l'IES El Castell) que té com a objectiu dinamitzar l'us de la llengua catalana i afavorir el procés de cohesió social de l'alumnat.

(http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=23192&p_ex=compartim%20converses)
(Per poder veure el vídeo heu de tenir instal·lat el Real Player)

Si clicau en aquest altre enllaç us podreu baixar el document COMPARTIM CONVERSES. 10 sessions de conversa a l’institut. amb el llibre Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges. CNL Terrassa i Rubí, que pot servir de guia a les parelles lingüístiques per encetar converses: http://www.box.net/shared/tyt0on48q5

Formació de Voluntaris lingüístics IES La Serreta

D'altra banda, el projecte MOU LA LLENGUA és una iniciativa de l'IES Reguissol per facilitar l'acollida, integració i el procés d'arrelament de l'alumnat nouvingut d'altres realitats lingüístiques i culturals. En aquest enllaç podreu veure exactament en què consisteix:
http://www.xtec.es/~aprat/intro.htm


"Si no pots viure a la terra que estimes, estima la terra on vius."
(Ponç Pons, professor i poeta menorquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada