dimecres, 13 de juliol del 2011

El CAIRE-EF tanca una etapa

El CAIRE-EF tanca una etapa i no continuarà publicant en aquest bloc, sí que seguirà des del Facebook. Gràcies a tots els que ens heu anat seguint i ens heu donat suport al llarg d'aquests tres cursos de formació i feina a l'àmbit de l'Atenció a la Diversitat i l'Acollida de l'Alumnat Nouvingut. Aquest bloc, que es va crear com a eina de feina de l'ESADI per estar en contacte amb el professorat d'acollida, seguirà al vostre abast perquè pugueu aprofitar els recursos que s'hi han anat penjant.


Un dels moments més gratificants va ser el curs passat quan el CAIRE-EF va rebre el segon premi (baldufa platejada) de la categoria de Blocs d'Assessorament i Formació del Concurs Edublogs 2010, organitzat per  l'Associació Espiral.

http://caire-ef.blogspot.com/2010/06/ja-la-tenim-aqui.html

L'ESADI (PAIRE) continuarà un curs més, amb noves incorporacions, fent tasques de mediació i assessorament als centres d'Eivissa i Formentera. Des d'aquí el meu suport als companys que segueixen a l'equip: Rubén Peris, amb qui vaig iniciar aquest bloc i la feina de l'ESADI, Jordi Escandell, coordinador del Servei Educatiu de Mediació, sempre disposat a col·laborar en tots els projectes, i  Iolanda Bonet de l'ESAIT que ha treballat conjuntament amb l'ESADI. Un record també per a la Maglo Ripoll que va formar part de l'equip, com a mediadora el primer curs, i per a les companyes de l'ESADI de Menorca i Mallorca. Gràcies a les caps del Projecte per donar-nos la confiança per engegar l'ESADI (PAIRE) a Eivissa i Formentera: M. Magdalena Pons, Xisca Solivellas i Margalida Mascaró i també a na Margalida Marí que sempre defensà aquest programa.
No voldria acomiadar-me sense agrair la feina del professorat de les aules d'acollida d'Eivissa i Formentera i recordar els alumnes nouvinguts que hem atès durant aquest tres cursos. Molts ens han sorprès per la seva capacitat i interès per aprendre la llengua i, gràcies a ells i elles, hem après a desfer prejudicis i a defensar una educació inclusiva i intercultural.
Un record també per al CP Can Raspall que ens cedeix l'espai que ocupam, el personal de l'Oficina d'Escolarització, que ens facilita el primer contacte amb les famílies nouvingudes, els  assessors  del CEP, Lídia Ramon i Joan Buades, amb qui hem coordinat seminaris i jornades de formació, i els professionals de l'EOEP, l'ESEL, l'IEE (Cursos de Català per a Joves nouvinguts), l'OFIM, els Serveis Socials i la Xarxa de Mediadors amb qui hem començat a treballar de manera coordinada.
I no puc oblidar els companys i companyes d'arreu que hem conegut gràcies a la xarxa i que han volgut compartir amb nosaltres els seus recursos i experiències. Els blocs de les aules d'acollida de Lacustària de Llagostera (Núria Font), de L'IES Carles Vallbona de Granollers (Montse Talavera) i l'IES La Serreta de Rubí (Josep Gregori) han estat referents del que ha de ser una aula d'acollida en centres inclusius de primària i secundària. 
També agraeix la feina del Portal Espurn@ de qui hem après a fer servir les noves tecnologies a l'aula i la importància de treballar en equip i compartir recursos. Hem tingut la sort de comptar amb la presència en els nostres seminaris de formació de professors que dirigeixen aquest portal, com el Ramon Barlam i la Núria Alart, que encomanen energia i entusiasme per fer cada dia la nostra feina millor. 
I agraeix també el suport de l'Artur Vidal, assessor LIC de l'Hospitalet de Llobregat (Bloc Ensenyar llengua a l'alumnat no romànic) amb qui seguiré compartint projectes com aquest Pont de Mar Blava.

  https://sites.google.com/site/pontdemarblava/  
(Gràcies a la Maite Miró per crear-nos la  interfície del web)

Hi ha una llegenda d'origen xinès "La llegenda del fil vermell" que diu:
"Un fil vermell invisible connecta aquells que estan destinats a trobar-se, malgrat el temps, el lloc i les circumstàncies. El fil pot tensar-se, enredar-se, però mai trencar-se".
Ben segur ens retrobam presencialment o en algun altre espai virtual.
Fins aviat!

9 comentaris:

  1. Una abraçada intercultural des de l'altra banda de la Mediterrània !!!

    Des de l'aula d'acollida "Artquímia" seguíem el batec diari del teu bloc des del dia que el vàrem DESCOBRIR...Ens ha servit de MOLT I MÉS !

    El coneixem des de la virtualitat,des d'una virtualitat càlida que es desprenia del bloc.
    Us seguirem des del Facebook i també des d'aquest nou projecte "Un pont de mar blava" que pinta molt bonic :) .

    Al nostre bloc d'aula d'acollida hi va néixer una frase que també parla de fils invisibles com la llegenda : "Hi ha fils invisibles que mouen el món i veus càlides que arrelen dis l'aire "
    La veu càlida del teu bloc ha arrelat ben fort .
    FELIÇ ESTIU I BONES VACANCES !!!!

    ResponElimina
  2. Un plaer conèixer-vos i treballar amb vosaltres. Gràcies per la bona feina i segur que ens seguirem trobant amb noves energies i noves oportunitats. Una abraçada a tothom i bon estiu!

    ResponElimina
  3. Anna,
    És una llàstima que tanquis aquest projecte ple de premis i coneixences de molta gent però per a mi és un plaer que puguem seguir treballant i col·laborant plegats d'ara endavant. Ha estat emotiu aquest comiat però em fa il·lusió del "Pont de mar blava". Una abraçada i fins ben aviat,

    Artur Vidal i Sapé

    ResponElimina
  4. No sé si ets conscient de quant ens heu ajudat. Molts trobarem a faltar la continuïtat d'aquest espai, sempre amb les darreres novetats.

    Gràcies, gràcies per tot, segur que amb el Pont de mar blava faràs molt bona feina juntament amb els teus companys.

    Estirem a l'aguait, per quan arribi el vaixell.

    Mª Josep Belenguer Tur

    ResponElimina
  5. No sé si ets conscient de quant ens heu ajudat. Molts trobarem a faltar la continuïtat d'aquest espai, sempre amb les darreres novetats.

    Gràcies, gràcies per tot, segur que amb el Pont de mar blava faràs una molt bona feina, juntament amb els teus companys.

    Estirem a l'aguait, per quan arribi el vaixell.

    Mª Josep Belenguer

    ResponElimina
  6. Una abraçada i gràcies per tot!

    Nuri

    ResponElimina
  7. Hola Anna,
    Quina pena, "Els Cucs" del Salvat et trobarem a faltar!
    Una abraçada i bon estiu!

    ResponElimina
  8. Anna, va ser un plaer conèixer-te a Madrid i ha estat i és un plaer seguir-te. Una abraçada ben gran des de l'IES Carles Vallbona

    ResponElimina
  9. Benvolgudes i benvolguts companyes i companys,
    Malgrat tot continuarem en contacte. Expressar-vos que aquest espai web ha dut a terme una tasca excel·lent i ha esdevingut punt de referència.
    Una abraçada ben forta i afectuosa,
    Josep Gregori
    Aula acollida INS La Serreta
    Rubí, Vallès Occidental.

    ResponElimina