dimecres, 10 de març del 2010

Quadern de Tecnologia per a Classes Interculturals

Pel bloc Mis primeras semanas en el aula de enlace coneixem aquest nou material:
Cuaderno de Tecnologia para Clases Interculturales, editat per Visión Libros. La publicació és el resultat d'un projecte de treball i de recerca desenvolupat per Irene Lema Martínez, Luisa González i Carmen Hontanas, professores de Tecnologia de l'IES Serra de Guadarrama de Soto del Real (Madrid). Les il·lustracions són obra de la Gemma Guixà, professora de Plàstica.
Aquest material facilita la tasca del professor de Tecnologia i possibilita als alumnes amb problemes d'aprenentatge familiaritzar-se d'una manera autònoma amb els continguts essencials de l'assignatura.
El quadern comprèn 12 unitats de treball, en les quals s'ofereixen diversos tipus d'exercicis de dificultat progressiva. Els continguts es presenten amb un vocabulari senzill i amb il·lustracions que faciliten la comprensió. Es tracta d'un material fungible en el qual es pot escriure directament. Es pot utilitzar en qualsevol nivell de Secundària com a complement del llibre de text o com a substitut d'aquest en el cas d'alumnes amb dificultats per seguir el currículum ordinari.
Destinataris:
• Alumnes estrangers amb desconeixement de català i castellà.
• Alumnes amb desfasament curricular.
• Alumnes amb necessitats educatives especials.

Continguts:
1. L'assignatura de Tecnologia
2. El llibre de Tecnologia
3. El professor / la professora de Tecnologia
4. On estudiem Tecnologia?
5. Mesures de seguretat
6. Materials
7. Instruments de dibuix
8. Eines
9. Electricitat
10. Mecanismes
11. L'ordinador
12. Projectes
El meu diccionari de Tecnologia
Els meus apunts
Glossari

La seqüenciació de continguts del Quadern de Tecnologia per a Classes Interculturals s'ha organitzat en 12 unitats temàtiques que inicien l'alumne en els coneixements bàsics i el familiaritzen amb el vocabulari tècnic de l'assignatura. El quadern conté un apartat (El meu diccionari de Tecnologia) que serveix com a recurs final de recopilació del vocabulari i dels nous conceptes apresos a cada unitat. Inclou també un apartat per a presa d'apunts i un glossari amb traducció a vuit idiomes dels verbs utilitzats en els enunciats de les activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada