diumenge, 7 de març del 2010

8 de Març. Dia de la dona treballadora.


En aquests enllaços podeu trobar recursos per treballar aquesta diada a les aules:
http://www.xtec.cat/innovacio/coeducacio/8marc/index.htm

També us recomanam el visionat de la pel·lícula Buda va explotar per vergonya, que permet fer una reflexió sobre la discriminació que pateixen moltes dones arreu del món i de com és de difícil per algunes nenes l'accés a un dret tan bàsic com és l'educació.


Sinopsi:
Sota l’estàtua del Buda que va ser destruïda pels talibans hi ha moltes coves on encara hi viuen famílies. La Baktay és una nena afgana de sis anys que observa amb enveja el seu veí, l’Abbas, mentre practica els seus exercicis de lectura. Ella també vol anar a l’escola per aprendre a llegir, però li cal aconseguir els estris fonamentals, un llapis i un quadern. Caldrà que faci un llarg recorregut ple d’obstacles per obtenir els objectes desitjats. Però també s’haurà d’enfrontar amb l’agressió dels nens que juguen a la guerra i a reproduir els comportaments integristes dels adults. Arribar a l’escola per aprendre a llegir no resulta fàcil i quan ho aconsegueix el resultat és decebedor.

GUIA DIDÀCTICA PER AL PROFESSORAT: http://phobos.xtec.net/audiovisuals/cinema/wp-content/uploads/2008/04/buda-exploto.pdf
Etapa recomanada: Cicle Superior de primària i Secundària Obligatòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada