dimarts, 24 de novembre del 2009

La Festa del Xai


Pròximament els musulmans celebraran la seva gran festa anual. L'Id al-Adha o festa del sacrifici (en àrab عيد الأضحى‎, ‘Īdu l-'Aḍḥā), que també s'anomena festa del xai o festa gran (Id al-Kabir, عيد الكبير), és una de les celebracions més importants per als musulmans. S'hi commemora, com a símbol de submissió perfecta a la voluntat de Déu, l'acte d'Abraham en què va estar a punt de sacrificar el seu fill per ordre divina abans que Déu li aturés el braç. En record, les famílies musulmanes solen sacrificar un xai, tal com ho va fer el patriarca, que es comparteix amb tots aquells fidels que no poden permetre's de comprar-ne un. També es un motiu de celebració especial per als nens ja que solen rebre algun tipus de regal.
La festa se celebra el 10è dia del mes de dhu-l-hijja i coincideix amb la fi del hajj o pelegrinatge a la Meca. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Festa_del_sacrifici)

En aquest enllaç podeu veure un vídeo sobre com celebra aquesta festa una família catalano-musulmana: http://www.tv3.cat/videos/172352525

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada