dissabte, 7 de febrer del 2009

Per Carnaval tot s'hi val!

En aquest enllaç podeu trobar un document per treballar la festa del Carnaval o Carnestoltes amb els vostres alumnes. Podreu explicar el calendari de Carnaval, els protagonistes de la festa, els menjars típics d'aquests dies i donar-los a conèixer cançons, dites i poemes relacionats amb aquesta festa: http://blocs.xtec.cat/sakamte/files/2008/02/carnaval-2.pdf

El Carnaval se celebra arreu del món i hi ha ciutats que es transformen completament durant aquests dies de festa. És el cas de Rio de Janeiro, on s'hi fa un dels carnavals més populars, celebrats i concorreguts del món, que s'inicia quan el batlle lliura les claus de la ciutat al personatge que simbolitza l'alegria de la festa, el Rei Momo. Mentre dura el Carnaval, Rio de Janeiro es converteix en l'epicentre mundial de la festa i l'excés, tot i que a d'altres ciutats brasileres com Sâo Paulo, Recife, Savador de Bahia i un llarg etcètera la disbauxa del Carnaval hi és ben present.
A l'Amèrica del Sud destaca el Carnaval Diabòlico de la República Dominicana. Els dominicans celebren el Carnaval disfressant-se de diables i de dimonis. Cada regió celebra les festes a la seva manera. També és famós el Carnaval de Barranquilla, el Carnaval de la diversitat, on es pot veure la gran varietat cultural del Carib colombià.
Al'Amèrica del Nord destaca el Carnaval de Nova Orleans. I a Europa cal remarcar-ne els de Venècia, on les desfilades de màscares en són l'element més característic, el de Santa Cruz de Tenerife, que es veu afavorit pel tropical clima de les Illes Afortunades i el de Cadis amb les seves famoses "chirigotes".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada